Körframträdanden med Värmdö Vokalensemble

Körledare: Kerstin Alling (inspelningar från Ht 2014 till Vt 2016)

2024-04-21 Musikgudstjänst med Sanna Rogberg

Bild

CV sjöng 4 sånger med Sanna Rogberg som dirigent och Urban Talling som tenorsolist i Händels Dagen är nära..


  
 

Vårkonsert 2016-06-05

Bild

Vårkonsert med VVE under ledning av Kerstin Alling. Eva Serning kunde inte delta pga sjukdom, varför ett antal körmedlemmar läste de dikter Eva skulle framfört. Kerstin hade också bjudit in pianisten Lotta Larsson som spelade några solostycken. Se detaljerat program för dikternas texter, vem som läste och vad vi sjöng. Sångsolister ur kören var Katarina Svedberg, Roland Larsson och Mattias Kennermark. Kjell Thorpman spelade elbas i ett av styckena.

Detta blev en av körens bästa konserter med Kerstin, tyvärr också den sista på ett tag p.g.a. ändrad tjänstgöring för Kerstin i församlingen.


  
 

Körresa till Piran - I Katolska Kyrkan

Bild

Vi sjöng också i katolska kyrkan som låg på en höjd i stan varifrån man hade en magnifik utsikt ner över torget nere i centrum och havet runt ikring. Gudstjänsten började med barndop och gudstjänstceremonin var långt mindre formell än vad vi väntat oss, nästan familjär. Först sjöng Pirans kyrkokör och vi själva från läktaren. Under den senare delen av gudstjänsten sjöng vi framme i kyrkan.


  
 

Körresa till Piran - Klostergården

Bild

VVEs körresa våren 2016 gick till det vackra Piran som ligger vid Sloveniens korta kust vid Adriatiska havet. Vår första konsert var inne på en klostergård. Vi hade inte mycket publik till en början pga konkurrens från en lokal konsert på Pirans torg där traktens musikelever uppträdde, ett givet dragplåster. Men raggning nere i stan från företagsamma körmedlemar resulterade i en entusiastisk publik på kanske 50 personer. Vi sjöng inifrån klostergårdens arkad där akustiken var väldigt bra.


  
 

Långfredagsgudstjänst 2016-03-25

Bild

Långfredagens musik hämtades ur J S Bach Johannespassionen som framfördes i sin helhet helgen före. Värmdö Vokalensemble sjöng under ledning av Kerstin Alling koralerna 7, 15, 27 och 40. Till sist framfördes slutkören "Ruht Wohl". En instrumentalgrupp med 2 violiner, alt och cello spelade orkesterpartierna. I Ruht Wohl byttes cellostämman mot kororgeln som spelades av Kerstin.


  
 

Bach - Johannespassionen 2016-03-20

Bild

J S Bach's Johannespassion av var under tiden januari - mars 2016 ett samarbetsprojekt mellan Värmdö Församlings Kyrkokör och Vokalensemble. Arbetet avslutades med att verket framfördes söndagen den 20/3, helgen före påskveckan.

Sångsolister vid framförandet var Mats Carlsson - Evangelist, Johan Schinkler - Kristus, Marcus Jupither - Petrus, Marie Alexis - Sopran, Kristina Hammarström - Alt. Solister ur kören var Lotta Danielsson, Roland Larsson och Mattias Kennermark. Orkestern bestod av 2 flöjter, 2 Oboer, fagott, 2 Violiner, alt, cello, kontrabas och kororgel som spelades av Kerstin Alling. Dirigent var Lars Hallgren.

Kjell Thorpman har hjälpt till med att göra ljudbilden mera behaglig att lyssna till.


  
 

Musikgudstjänst 2016-02-07

Bild

Förutom Värmdö Vokalensemble med Kerstin Alling som ledare medverkade Astrid Lindell på cello, Mathias Kjellgren var organist. Astrid spelade cellostämman i Dagsvik och basstämman i Vill du med till himlen. Astrid och Kerstin spelade dessutom Rachmaninoff Vocalise som solostycke. Kören sjöng också Kärlekens Tid tillsammans med församlingen utplacerad i kyrkbänkarna. Detta verk har utelämnats pga "rakapparatens" närhet till publiken och korister.


  
 

Musikgudstjänst 2015-12-20

Bild

Musikgudstjänst med Choristas Veteranicus och Värmdö Vokalensemble. Dirigent var Kerstin alling. På fiol medverkade X.X och på harpa Y.Y. Lars Hallgren spelade piano och orgel. Vokalensemblen sjöng ensamma Wolcum Youle av Benjamin Britten.


  
 

Julkonsert 2015-12-06

Bild

Julkonsert med Värmdö Kyrkokör, Värmdö Vokalensemble, Stora Capellakören. Dirigenter, pianister och organister var Lars Hallgren och Kerstin Alling. Ensamma sjöng Stora Capella Det är december och I denna natt blir världen ny, kyrkokören sjöng Koppången och Julen är här och Vokalensemblen Wolcum Youle och Christmas Lullaby. Lars sjöng O Helga Natt. x.x från Stora Capella solot i En stjärna lyser så klart.


  
 

Musikgudstjänst 2015-11-15 Actus Tragicus

Bild

Musikgudstjänst med musik av Johan Sebastian Bach framförd av Värmdö Vokalensemble och barockensemble under ledning av Kerstin Alling. Inspelat finns först två koraler och därefter Kantat Nr 106, Actus Tragicus. Ensemblen bestod av två blockflöjter, två gambor, cello, kontrabas och barockorgel. Kerstin dirigerade och spelade orgelstämman, i avsnittet Gottes Zeit sjöngs tenorsolot av Robin och bassolot av Ingmar.


  
 

Musikgudstjänst 2015-10-11 Gloria!

Bild

Musikgudstjänst på Tacksägelsedagen. Konsert med Värmdö Vokalensemble och stråkkvintett under ledning av Kerstin Alling. I kvintetten medverkade David Björkman och Roland Kress, violin, Jakob Ruthberg, viola, Anna S Wahlgren, cello och Mattias Normell, kontrabas. Kvintetten deltog tillsammans med VVE i Mendelssohn och Bruckner och spelade själva Boccherinis Menuett.


  
 

Vårkonsert 2015-05-31

Bild

Vårkonsert med Värmdö Vokalensemble och Kerstin Alling som dirigent. I framförandet deltog en "kompgrupp" där X X ersatte Mikael Jöback på piano och där Pelle Claesson spelade trummor och Fredrik Jonsson bas. Körens egna solister var Katarina, Kjell i "That's what friends are for", Roland i "Österlensvisan" och Peter i "Nu har jag fått den jag vill ha". Här och var lästes små texter/dikter av diverse andra körmedlemmar. Anci Hjulström hjälpte oss på ett par repetitioner och vid konserten med den sceniska delen av programmet.


  
 

Långfredagen 2015-04-03

Bild

Långfredagsgudstjänst med Värmdö Vokalensemble och Kerstin Alling som dirigent. Kören sjöng fem Bach-koraler a capella ur Mattheuspassionen, 4 ensamt och "O huvud blodigt sårat" tillsammans med församlingen. Kören sjöng också som nr 2 i programmet ett Introitus, "Föraktad var han", med musik av A Ekenberg, 1965, 1981 då damer och herrar stod i var sitt av sidoskeppen. Psalmerna sjöngs unisont med Kerstin på cello, detta är ej med på inspelningen.


  
 

Marie Bebådelsedagen 2015-03-22

Bild

Konsert med Värmdö Vokalensemble med Kerstin alling som dirigent och med stråkkvintett som instrumentalister i Bruckner och Schubert. Konserten inleddes med Schuberts Ave Maria med Jakob Ruthberg som solist på viola och Kerstin vid flygeln. Därefter sjäng kören Sunds Uti din nåd och Bäcks Jag är livets bröd, den senare a capella. Huvudnumret var Schuberts mässa nr 2 i G dur som avslutade konserten. På begäran framfördes Credot som extranummer.


  
 

Musikgudstjänst 2015-02-01

Bild

Förutom Värmdö Vokalensemble med Kerstin Alling som ledare medverkade Magnus Eilarsson på slagverk.


  
 

Julmusik Trettondagen 2015-01-06

Bild

Förutom Värmdö Vokalensemble med Kerstin Alling som ledare medverkade en stråkkvintett med 2 violiner, altfiol, cello och kontrabas, dessutom Ingegerd Fredlund på harpa och Anders Söderkvist på trumpet.


  
 

Mariamässa 4:e advent 2014-12-21

Bild

Mariagudstjänst, mest med acapella men med Kerstin vid pianot i Rutter Christmas Lullaby och Gardner Tomorrow shall be my dancing day.


  
 

Julkonsert 2014-12-07

Bild

Julkonsert med Värmdö Vokalensemble, Värmdö Kyrkokör, Stora och Mellan Capella. Solister: En stjärna lyser så klart, Saga Stenberg, Ave Maria, Lotta Danielson, O Helga natt, Lars Hallgren. Vid orglar, pianon och dirigentpult, Lars Halling och Kertin Alling. Vokalensemblen sjöng Händel For unto us a child is born och Berlin White Christmas. Se även programblad (pdf).


  
 

Högmässa 2014-11-17

Bild

Musik vid högmässan. Vi sjöng med Kerstin vid den lilla kororgeln i J S Bach Kantat 106, Gottes Zeit och Glorie Lob Ehr und herrlichkeit, dessutom i Stanfords I heared a voice from heaven där Tina sjöng gosskörsstämman. Kjell Torpman spelade elbas till Kerstins piano i Lövland/Grahams Rör vid min själ. And ourselves förståss!!


  
 

Musikgudstjänst 2014-11-02

Bild

Vårt första "riktiga konsert" med Kerstin Alling som dirigent. Vid orgeln i Stanford och pianot i Gullin medverkade Magnus Holmlund och cellon spelades av Johanna Sjunnesson, till vardags cellist i Radioorksetern. Johanna spelade solocello tillsammans med kören i Dagsvik, Vill du med till himmelen och tillsammans med Kerstin vid pianot i Rachmaninov Vocalise. Johanna stödde även kören, främst basstämman i övriga verk.


  
 

Högmässa 2014-09-21

Bild

Vårt första framförande med Kerstin Alling som dirigent och ackompagnatör var på upptaktsgudstjänsten tillsammans med kyrkokören och barnkörer, men detta var premiär med enbart oss själva o Kerstin. Vi gjorde fyra verk, ett a capella, två med piano och ett från läktaren som postludium tillsammans med Kerstin på orgeln.

Bilden till vänster tog Louise utanför Kyrkan när vi sjöng, tack för den!


  
 

Knappen Spela

Knappen "Spela" är till för att visa spellista på framförd musik resp. tillfälle. Styckena startar tyvärr inte alltid av sig självt, klicka på pilen till vänster på spelaren för att sätta igång första i listan eller klicka på en titel i listan.  

Ibland laddas endast en del av musiken in vid första spelningen. Kaln lösas genom att trycka en gång till på spelarens vänstra symbol för att stanna uppspelningen. Hela stycket brukar då laddas in, se mörk skugga i ternometern som växer åt höger.

Man kan flytta fram spelpunkten för musiken till en plats inne i verket. Klicka i "termometern" på det ställe du önskar spola fram till. Detta fungerar då data har laddats ner till er dator/telefon fram till den valda tidpunkten.

På mobiler, iPhone, Android verkar Chrome webbläsare fungera rätt bra.

Knappen Ladda ner

Klicka och en lista med den musik som finns i webb domänen kommer upp. Klicka på en rad och nedladdningen påbörjas. Musikfilen hamnar på dator i "Download" mappen. På android hamnar musikfilerna varaktigt i musikspelare. På iPhone går en spelare igång, men tusan vet var filerna lagras, förmodligen i nån temporär mapp.

Knappen Städa

Knappen "Städa" tar bort spelare och spellistor från sidan.