Körframträdanden med Värmdö Vokalensemble

Körledare: Björn Borseman (inspelningar från Ht 2009 till Vt 2014)

Söndagsgudstjänst 2014-06-08

Bild

Detta var det sista framträdandet med Björn Borseman som ordinarie körledare för Värmdö Vokalensemble. Sommarängen har många gånger varit Björns bild av kören och den får symbolisera en härlig tid med körsång och samvaro. Tack Björn för det du gjort för kören under alla dessa år.

Med kören sjöng Katarina Svedberg och Roland Larsson som solister i "I denna ljuva sommartid".

Björn avtackades av bl.a. Gunilla Arbrink, Hans Gårdh, Bo Norinder.


  
 

Vårkonsert 2014

Bild

Vårkonsert i Värmdö Kyrka 2014-05-25 med Vokalensemblen under ledning av Björm Borseman. Solister från kören var Tina Höge, Roland Larsson och Katarina Svedberg. Inspelningen är lagd upp som ett enda stycke inkl applåder och avslutat med Sommarpsalm tillsammans med församlingen.


  
 

Krakow 2014-05-11, Saltgruvan

Bild

Som en del av vår guidade tur ner i saltgruvan i Wieliczka en mil utanför Krakow sjöng vi ett litet program för förbipasserande besökare i bortre hörnet av salen på bilden. Björn Borseman dirigerade.


  
 

Krakow 2014-05-10, Mariakyrkan

Bild

Konsert i Mariakyrkan, Krakow med Värmdö Vokalensembe och Björn Borseman som dirigent. Programmet presenterades av vår polska guide Magdalena Kaczmarczyk.


  
 

Ariel Ramirez, Missa Criolla 2014-04-19

Bild

Påsknattsmässa i Värmdö Kyrka med Ensemble Rolando Pomo och Värmdö Vokalensemble under ledning av Björn Borseman. Ensemble Ronaldo Pomo består av Jonas Pomo sång och slagverk, Roberto Noel charango o panflöjt, Johanna Pomo sång och gitarr och slutligen Luan Mendoza kontrabas o piano.


  
 

Långfredagsgudstjänst 2014-04-18

Bild

Långfredagsgudstjänst i Värmdö Kyrka med Björn Borseman och Värmdö Vokalensemble, hela körprogrammet a capella liksom psalmer så när som på en av dem.


  
 

Musikgudstjänst 2014-03-23

Bild

Musikgudstjänst i Värmdö Kyrka med Björn Borseman som organist och ledare för solister, Värmdö Vokalensemble och Stockholm Concert orkester. Musiken som framfördes var Mozart Exultate Jubilate med Jenny Ohlsson Akre som sopransolist och Mozarts Kröningsmässa. I den senare var solisterna Jenny Ohlsson Akre - sopran, Tove Nilsson - alt, Niklas Engqvist - tenor och Erik Arnelöf - bas.


  
 

Söndagsgudstjänst 2014-02-23

Bild

Söndagsgudstjänst i Värmdö Kyrka med Jenny som präst och Björn Borseman som organist och ledare för Vokalensemblen.


  
 

Högmässa 2014-02-09

Bild

Högmässa i Värmdö Kyrka med Eva-Lisa Söderström som präst (ffg) och Björn Borseman som organist och ledare för Vokalensemblen. I slutet av gudstjänsten hälsade Hans Gårdh Eva-Lisa välkommen till församlingen.


  
 

Julotta 2013

Bild

Julottekören under ledning av Björn Borseman. Inspelningsapparten placerades i sista stund på golvet invid dopfunten, strax bakom varifrån kören sjöng.


  
 

Julkonsert 2013-12-09

Bild

Konsert med Värmdö församlings barnkörer, kyrkokören och vokalensemblen under ledning av Lars Hallgren (även tenrsolist) och Björn Borseman. Vokalensemblen sjunger ungefär i mitten av den ej uppdelade inspelningen Gabriels Message av J, Rathbone och Bered en väg för Herrani arr av M. Jalkeus. Inspelning är tyvärr av dålig kvalitet, upptagningen är gjord med iPhone placerad bakom körerna eftersom "rakapparaten" var felinställd.


  
 

Händel, Messias 2013-11-18

Bild

Konsert i Värmdö Kyrka med Värmdö Oratoriekör och Stockholm Concert Orchestra under ledning av Björn Borseman och Lars Hallgren vid orgeln. Solister var Marie Alexis - sopran, Tove Nilsson - alt, Magnus Ahlström - tenor och Mathias Brorson - Bas.

Verkets del 1 och 2 framfördes oavkortat och avslutades således med Hallelujakören som ligger sist i del 2, för mera info bl.a. texter, se programblad (pdf). Inspelningen är endast uppdelad på del 1 o 2 och ej satsvis. Hallelujakören är lätt överstyrd, tyvärr.


  
 

Faures Requiem 2013-11-03

Bild

Den 3 november 2013 deltog Värmdö Vokalensemble tillsammans med Stockholm Concert Orchestra i en musikgudstjänst där musik av Gabriel Faure framfördes. Huvudnumret var Requiet men före detta sjöngs Candide de Jean Racine. Denna fastnade i inspelaren, dock gick det sämre med Requiet, tyvärr, batterierna i "rakapparaten" var dåligt laddade. Så den korta men vackra sången är allt som har sparats.


  
 

Vårkonsert 2013

Bild

Vårkonsert i Värmdö Kyrka 2013-05-19 med Vokalensemblen under ledning av Björm Borseman. Inspelningen är gjord i så gott som ett stycke, dock med sångövningen där församlingen deltog bortklippt.

Björn spelar en tango av Astor Piazola. Den avslutande sommarpsalmen har uteslutits.


  
 

Öhrvall Mariamusik 2013-03-17

Bild

En berättelse där Öhrvalls musik blandas med recitation, gregorianska psalmer och medeltida melodier.

Framförandet ägde rum i Värmdö Kyrka den 17 mars 2013 med Värmdö Vokalensemble, Stockholm Concert Orchestra som instrumentalister. Lisbeth Tammerleth var recitatör och Björn Borseman dirigent.

Mariamusiken presenteras som två sammanhängande avsnitt, det första med satserna 1-6, det andra med de följande satserna 7-12. Före Öhrvall ligger Bogoroditse Devo a'capella. Tyvärr är inspelningen kraftigt överstyrd i sina mest exalterade avsnitt.


  
 

Musikgudstjänst 2013-02-10

Bild

Framförandet ägde rum i Värmdö Kyrka den 10 februari 2013 Värmdö Vokalensemble och med Björn Borseman som dirigent. I psalmen medverkar förutom VVE församlingen med sång och Björn vid pianot.

Sångerna presenteras förmodligen här i en annan ordning än vad som var fallet vid framförandet.


  
 

Candlelight 2013-01-06

Bild

Candleligth konsert i Värmdö Kyrka Trettondag jul 2013 med Värmdö Vokalensemble under ledning av Björn Borseman. Medverkade gjorde också en instrumentalensemble från Stockholm Concert Orchestra.

Angående inspelningen: I psamlsång där församligen deltog har bara de verser tagits med där kören sjunger ensam eftersom inspelningen var överstyrd i övriga delar.


  
 

Julkonsert i Värmdö kyrka 2012-12-09

Bild

Julkonsert i Värmdö Kyrka med Värmdö Kyrkokör, Värmdö Vokalensemble och Stora Kapellkören. Solister är ur körerna. Dirigenter var Lars Hallgren och Björn Borseman, som också ackompagnerade på piano. Lars Hallgren var tenorsolist i O Helga Natt.


  
 

Mässa i Jazzton, Värmdö kyrka 2012-11-25

Bild

Framförandet ägde rum i Värmdö Kyrka med Värmdö Vokalensembel under ledning av Lars Hallgren och med Patrik Svedberg, Jonas Olofsson, Magnus Fritz på piano, bas resp. trummor. Sopransolist i två av verken var Katarina Svedberg

Inspelningen låter alltför ofta förfärligt dåligt p.g.a. att utrustningen var felaktigt inställd med kraftig överstyrning och distorsion som följd. För sent att göra nåt åt tyvärr!!. Så hav tålamod om ni nu ändå lyssnar.


  
 

John Rutter, Magnificat 2012-10-14

Bild

Verket instuderades under september - oktober som ett samarbetsprojekt mellan Värmdö Vokalensemble och Värmdö Kyrkokör med ledning av Lars Hallgren. Marie Alexis var sopransolist, Kerstin Bellander satt vid orgeln. Stockholm Concert Orchestra medverkade som instrumentalister.


  
 

Körresa till Venedig i maj 2012

Bild

Värmdö Vokalensemble gjorde i slutet av maj år 2012 en körresa till Venedig. Första konserten ingick i MRF körfestival i Chiesa Della Pieta där programtiden för medverkande körer var begränsad till 30 min.

Två dagar senare gjorde kören en egen konsert i kyrkan St Giovanni in Bragora med ett längre program på ca 50 min. Kören sjöng båda programmen acapella under ledning av Björn Borseman. Kjell Thorpman hjälpte här hemma till med att vrida på ett antal audiotekniska rattar för att förbättra ljudkvaliteten.


  
 

Musikgudstjänst oktober 2011

Bild

Värmdö Vokalensemble 2011-10-23 under ledning av Björn Borseman och med Stockholm Concert som instrumentalister.


  
 

Vårkonsert i Värmdö Kyrka 2011

Bild

Värmdö Vokalensembles traditionella vårkonsert i maj 2011 under ledning av Björn Borseman.


  
 

Marie Bebådelse 2011

Bild

Värmdö Vokalensemble under ledning av Björn Borseman 2011-03-27 med Stockholm Concert Orchestra som instrumentalister. Solister i Vivaldis Gloria var Jenny Ohlsson - sopran, Tove Nilsson - alt.


  
 

Mozart Requiem 2010-11-14

Bild

Värmdö Vokalensemble under ledning av Björn Borseman med Stockholm Concert som instrumentalister. Verket framfördes 2010-11-14 i Värmdö Kyrka. Solister var Marie Alexis - sopran, Tove Nilsson - alt, Fredrik Strid - tenor och Erik Arnelöf - bas.

Inspelningen är dessvärre distorderad genom överstyrd här och där. Hav tålamod!


  
 

Duke Ellington Sacred Concert

Bild

Värmdö Vokalensemble under ledning av Björn Borseman och med Tina Höge som sångsolist och med Patrik Svedberg på piano. Medverkade gjorde också Värmdö Storband med 4 trumpeter, 4 tromboner, 5 saxofoner och kompband med gitarr, bas och trummor. Verket framfördes den 4 oktober 2010?.


  
 

Vårkonsert i Värmdö Kyrka 2010

Bild

Värmdö Vokalensembles traditionella vårkonsert i maj 2010 under ledning av Björn Borseman.


  
 

Körresa till Budapest i maj 2010

Bild

Värmdö Vokalensembles körresa till Budapest i maj 2011 under ledning av Björn Borseman.


  
 

The Creation 2010

Bild

Värmdö Vokalensemble under ledning av Björn Borseman framförde en rockkantat av David Bobrowitz och Stephen Portet 2010-03-28 i Värmdö Kyrka. Medverkade gjorde även PO Sjöström - gitarr, Hans Schöning - bas, Douglas Westlund - trummor, Patrik Svedberg - piano, Tina Höge - sång.


  
 

Ariel Ramirez Missa Criolla 2009

Bild

Värmdö Vokalensemble under ledning av Björn Borseman med ?? som instrumentalister. Inspelningen börjar efter ca 30 sek.


  
 

Faure's Requiem 2009

Bild

Värmdö Vokalensemble framförde Faures Requiem Söndagen den 1 november 2009 i Värmdö Kyrka under ledning av Björn Borseman och med Stockholm Concert Orchestra som instrumentalister. Solisterna var Therese Thörnblom - sopran, Carl Ackerfeldt - barytonsolo. Jan Roström var organist.


  
 

Vårkonsert 2009

Bild

Värmdö Vokalensembles traditionella vårkonsert i maj 2009 under ledning av Björn Borseman.


  
 

Gotland 2009

Bild

Värmdö Vokalensembles gjorde i maj 2009 en resa till Gotland där kören sjöng i Tofta kyrka och Visby Domkyrka.


  
 

Johan Sebastian Bach Juloratorium 2009

Bild

Trettondag jul 2009 framförde Värmdö Vokalensemble Bachs Juloratorium under ledning av Björn Borseman med Stockholm Concert som instrumentalister. Solisterna var Marie Alexis - sopran, Tove Nilsson - alt, Fredrik Strid - tenor samt Lars Johansson Brissman - bas. Konsertmästare var Daniel Frankel.


  
 

Knappen Spela

Knappen "Spela" är till för att visa spellista på framförd musik resp. tillfälle. Styckena startar tyvärr inte alltid av sig självt, klicka på pilen till vänster på spelaren för att sätta igång första i listan eller klicka på en titel i listan.  

Ibland laddas endast en del av musiken in vid första spelningen. Kaln lösas genom att trycka en gång till på spelarens vänstra symbol för att stanna uppspelningen. Hela stycket brukar då laddas in, se mörk skugga i ternometern som växer åt höger.

Man kan flytta fram spelpunkten för musiken till en plats inne i verket. Klicka i "termometern" på det ställe du önskar spola fram till. Detta fungerar då data har laddats ner till er dator/telefon fram till den valda tidpunkten.

På mobiler, iPhone, Android verkar Chrome webbläsare fungera rätt bra.

Knappen Ladda ner

Klicka och en lista med den musik som finns i webb domänen kommer upp. Klicka på en rad och nedladdningen påbörjas. Musikfilen hamnar på dator i "Download" mappen. På android hamnar musikfilerna varaktigt i musikspelare. På iPhone går en spelare igång, men tusan vet var filerna lagras, förmodligen i nån temporär mapp.

Knappen Städa

Knappen "Städa" tar bort spelare och spellistor från sidan.