Inspelningar med Källkvartetten

Primarie: Kjell Crafoord (inspelningar från XX till XX)

Wolfgang Aamadeus Mozart Stråkkvartett i E-Dur Kv. 428

Bild

Inspelad i december 1999.


  
 

Frans Schubert Stråkkvartett Op. 125 Nr. 1

Bild

Kvartetten togs upp på förslag från Peder Elbaek. Vi repeterades hösten 1998 instuderades i Sigtuna januari 1999 med Fredrik Paulsson som instruktör. Vi spelade sats ? på uppspelningen i kyrkan. Satserna är:


  
 

Ludvig van Beethoven Stråkkvartett Op. 18 Nr. 3

Bild

Inspelad i Mars 1998. framfördes på Mazer spelafton i musikmuseet. Det ansågs inte vanligt att högtidskvartetten uppfördes på annan dag än högtidsdagen, men det fick gå för den här gången.... Satserna är:


  
 

Knappen Spela

Knappen "Spela" är till för att visa spellista på framförd musik resp. tillfälle. Styckena startar tyvärr inte alltid av sig självt, klicka på pilen till vänster på spelaren för att sätta igång första i listan eller klicka på en titel i listan.  

Ibland laddas endast en del av musiken in vid första spelningen. Kaln lösas genom att trycka en gång till på spelarens vänstra symbol för att stanna uppspelningen. Hela stycket brukar då laddas in, se mörk skugga i ternometern som växer åt höger.

Man kan flytta fram spelpunkten för musiken till en plats inne i verket. Klicka i "termometern" på det ställe du önskar spola fram till. Detta fungerar då data har laddats ner till er dator/telefon fram till den valda tidpunkten.

På mobiler, iPhone, Android verkar Chrome webbläsare fungera rätt bra.

Knappen Ladda ner

Klicka och en lista med den musik som finns i webb domänen kommer upp. Klicka på en rad och nedladdningen påbörjas. Musikfilen hamnar på dator i "Download" mappen. På android hamnar musikfilerna varaktigt i musikspelare. På iPhone går en spelare igång, men tusan vet var filerna lagras, förmodligen i nån temporär mapp.

Knappen Städa

Knappen "Städa" tar bort spelare och spellistor från sidan.