Inspelningar med stråkkvartetten Q4

Primarier: Michael Crafoord, Hans Enflo (inspelningar från 2006)

Johannes Brahms Stråkkvartett Op. 51 Nr 2

Bild

Vi övade detta verk under senvåren och hösten 2018 med Hans Enflo som primarie. Verket spelades på Mazersk spelafton då Hans E var programvärd.


  
 

Ludvig van Beethoven Stråkkvartett Nr 8 Op. 59:2

Bild

Q4 med Hans Enflo som primarie framförde på Hans programvärdsafton denna vackra kvartett av Den Store Guden i gebitet, Ludvig van Beethoven. Vi hade repat våren 2016, träffades några gånger hos Kejll, mycket jobb hemma!!


  
 

Richard Strauss Stråkkvartett i A-dur Op. 2

Bild

Med Mikael som primarie. Kvartetten spelades på Mazersk Spelafton den 22 spetember 2014. Mikael inledde med att säga något om kvartetten. Programvärd var Kenneth Arnelöf.


  
 

Joseph Haydn Stråkkvartett Op. 54 Nr. 1

Bild

Med Mikael som primarie. Kvartetten spelades på Mazersk Spelafton den 9 spetember 2013. Vi fick äran att inleda den Mazerska säsongen 2013-2014. Kvällens värdar var Olof Karnell och Krister Persson som välkomnade nya ledamöter innan vi spelade.


  
 

Hugo Wolf Italiensk Serenad

Bild

Denna kvartett spelades med Kjells brorson Mikael som primarie. Vi övade hema hoss Kjell. Kvatetten spelades på Mazersk Spelafton den 23 april 2012, då Sören var den kvällens värd. Inspelningen är gjord på Mazer.:


  
 

Joseph Haydn Stråkkvartett Op. 64 Nr. 3

Bild

Denna kvartett spelades med Kjells brorson Mikael som primarie. Vi övade hema hoss Kjell. Kvatetten spelades på Mazersk Spelafton den 23 april 2012, då Sören var den kvällens värd. Inspelningen är gjord på Mazer.


  
 

Joseph Haydn Stråkkvartett Op. 77 Nr. 1

Bild

Q3 tillfrågades om vi ville spela på Mazer Intime med Patrik Svedrup som primarie i kvartett med Q3 i understämmorna. Så blev det, vi övade inspirerat hemma hos Kjell med Patrik. Kvartetten spelades på Mazer Intime den 6 mars 2012 i stora salen på Musikaliska Akademin, Nybrogatan 11, som brukligt. Inspelat hos Kjell i Djursholm??


  
 

Karl Nielsen Stråkkvartett Op. 44

Bild

Denna kvartett spelades med Sören Jansson som primarie. Vi övade hema hos Kjell. Kavtetten spelades upp på XXX äldreboende i Nockeby och dessutom på Mazersk Spelafton den 21 november 2011, då Sören var den kvällens värd. Inspelningen är gjord på Mazer.


  
 

Ludvig van Beethoven Stråkkvartett Op. 18 Nr. 1

Bild

Instuderad under tidig vinter 2010, vi övade hemma hos Pelle Gustavsson som spelade violin 1 med Q3 i understämmorna. Kvartetten spelades på Mazer spelafton den 22 mars 2010 där också inspelningen är gjord???. Satserna är:


  
 

Valborg Aulin, Stråkkvartett i F-dur

Bild

Instuderad under hösten 2007 hemma hos David och Karin och i Sigtuna januari 2008 med Wille Sundling som instruktör, Kvartetten spelades på Mazer spelafton den 25 februari 2007 och inspelningen är hämtad från detta tillfälle. Satserna är fyra men inspelningsfilen har inte delats upp:


  
 

W A Mozart, Stråkkvartett i G-dur Kv 499 Hoffmeister

Bild

Instuderad under våren 2007 hemma hos David och Karin. Kvartetten spelades på Mazer spelafton den 23 april 2007. Inspelningen gjord efter konserten på Hålludden den 27 april samma år.


  
 

Maurice Ravel, Stråkkvartett i F-dur

Bild

Instuderad under hösten 2008 hemma hos David och Karin och i Sigtuna januari 2009 med Wille Sundling som instruktör, Kvartetten spelades på Mazer spelafton den 26 januari 2007. Inspelningen ör gjord hemma på Danderydsgatan 18 vid repetition före uppspelningen Mazer.


  
 

Ludvig van Beethoven, Stråkkvartett i F-dur Op. 135

Bild

Instuderad under hösten 2006 hemma hos David och Karin och i Sigtuna januari 2007 med Ottar Hauge som instruktör, Kvartetten spelades på Mazer spelafton den 5 februari 2007. Inspelningen är gjord på Danderydsgatan 18 vid repetition före uppspelningen Mazer.:


  
 

Ludvig van Beethoven, Die Grosse Fuge

Bild

Vi repeterade som vanligt med Q4 hemma hos David och Karin där inspelningen är gjord. Stycket framfördes på Mazer spelafton den 30 oktober 2006 inför en imponerad publik. Ett av våra stora kraftprov. Inspelningen är gjord i ett stycke:


  
 

Knappen Spela

Knappen "Spela" är till för att visa spellista på framförd musik resp. tillfälle. Styckena startar tyvärr inte alltid av sig självt, klicka på pilen till vänster på spelaren för att sätta igång första i listan eller klicka på en titel i listan.  

Ibland laddas endast en del av musiken in vid första spelningen. Kaln lösas genom att trycka en gång till på spelarens vänstra symbol för att stanna uppspelningen. Hela stycket brukar då laddas in, se mörk skugga i ternometern som växer åt höger.

Man kan flytta fram spelpunkten för musiken till en plats inne i verket. Klicka i "termometern" på det ställe du önskar spola fram till. Detta fungerar då data har laddats ner till er dator/telefon fram till den valda tidpunkten.

På mobiler, iPhone, Android verkar Chrome webbläsare fungera rätt bra.

Knappen Ladda ner

Klicka och en lista med den musik som finns i webb domänen kommer upp. Klicka på en rad och nedladdningen påbörjas. Musikfilen hamnar på dator i "Download" mappen. På android hamnar musikfilerna varaktigt i musikspelare. På iPhone går en spelare igång, men tusan vet var filerna lagras, förmodligen i nån temporär mapp.

Knappen Städa

Knappen "Städa" tar bort spelare och spellistor från sidan.