Inspelningar med pianokvintetten PQ5

Primarie: Michael Crafoord (inspelningar från XX till XX)

Caesar Franck Pianokvintett i f-moll

Bild

Övningsinspelning hos Jan Boman med Sigrid, Jan, Stephan, Ingmar och Rooney.


  
 

Robert Schumann Pianokvintett Op. 44

Bild

Stycket repeterades under senhösten 2015 dels hemma hos Thomas Schuback. Thomas instruedade och spelade under repetitionerna. Framförandet skedde på Mazersk spelafton den 10 November 2015.


  
 

Dimitri Shostakovich Pianokvintett Op. 57 i g-moll (1940)

Bild

Stycket repeterades under senhösten 2013 dels hemma hos Thomas Schuback och även i Danderyds församlingshem. Thomas var också mentor under repetitionerna. Framförandet skedde på Mazersk spelafton den 20 januari 2014 då Andrea Armstrong var kvällens värd.


  
 

Johannes Brahms Pianokvintett Op. 34 i f-moll

Bild

Stycket repeterades under våren 2013 dels hemma hos Thomas Schuback och även i Danderyds församlingshem. Thomas var också mentor under repetitionerna. Framförandet skedde på Mazersk spelafton den 13 maj 2013 då Stefan Lindgren var kvällens värd.


  
 

Knappen Spela

Knappen "Spela" är till för att visa spellista på framförd musik resp. tillfälle. Styckena startar tyvärr inte alltid av sig självt, klicka på pilen till vänster på spelaren för att sätta igång första i listan eller klicka på en titel i listan.  

Ibland laddas endast en del av musiken in vid första spelningen. Kaln lösas genom att trycka en gång till på spelarens vänstra symbol för att stanna uppspelningen. Hela stycket brukar då laddas in, se mörk skugga i ternometern som växer åt höger.

Man kan flytta fram spelpunkten för musiken till en plats inne i verket. Klicka i "termometern" på det ställe du önskar spola fram till. Detta fungerar då data har laddats ner till er dator/telefon fram till den valda tidpunkten.

På mobiler, iPhone, Android verkar Chrome webbläsare fungera rätt bra.

Knappen Ladda ner

Klicka och en lista med den musik som finns i webb domänen kommer upp. Klicka på en rad och nedladdningen påbörjas. Musikfilen hamnar på dator i "Download" mappen. På android hamnar musikfilerna varaktigt i musikspelare. På iPhone går en spelare igång, men tusan vet var filerna lagras, förmodligen i nån temporär mapp.

Knappen Städa

Knappen "Städa" tar bort spelare och spellistor från sidan.