Inspelningar med Larssonkvartetten

Primarie: Bo Larsson (inspelningar från 1998 till 2003)

Dimiti Shostakowich Stråkkvartett Nr. 7

Bild

Shostakovich kvartett nr 7, Op 101, övades hösten 2002 och studerades i januari 2003 i Sigtuna med Einar Sveinbjörnsson som instruktör. Bo var primarie. Första satsen spelades på konserten på söndagen. Satserna är:


  
 

Ludvig van Beethoven Stråkkvartett Op. 59:1

Bild

Förmodligen inspelad hos Bo Larson i Helsingör. Medverkande:

Bo Larsson, Kjell Crafoord, Hans Lunden, Ingmar Andersson

Kvartetten finns under Q4 i diskografin. 


  
 

Ludvig van Beethoven Stråkkvartett Op. 132

Bild

Gert Crafoord instruerade Beethovens kvartett op. 132 i Sigtuna januari 2002. Första satsen spelades upp på lördags-konserten. CD inspelning gjordes direkt efter konserten.


  
 

Dimitri Shostakowich, Ståkkvartett Nr. 8

Bild

Vi började repetera Sjostakovitj Nr 8 våren 1998. På sommarspelning i Helsingör fortsatte repetitionerna, en dag med hjälp av Peder Elbaek och efterföljande god middat os Liz och Bo. Inspelningen är gjord augusti 1998, förmodligen hemma hos Bo i Hästängen.


  
 

Knappen Spela

Knappen "Spela" är till för att visa spellista på framförd musik resp. tillfälle. Styckena startar tyvärr inte alltid av sig självt, klicka på pilen till vänster på spelaren för att sätta igång första i listan eller klicka på en titel i listan.  

Ibland laddas endast en del av musiken in vid första spelningen. Kaln lösas genom att trycka en gång till på spelarens vänstra symbol för att stanna uppspelningen. Hela stycket brukar då laddas in, se mörk skugga i ternometern som växer åt höger.

Man kan flytta fram spelpunkten för musiken till en plats inne i verket. Klicka i "termometern" på det ställe du önskar spola fram till. Detta fungerar då data har laddats ner till er dator/telefon fram till den valda tidpunkten.

På mobiler, iPhone, Android verkar Chrome webbläsare fungera rätt bra.

Knappen Ladda ner

Klicka och en lista med den musik som finns i webb domänen kommer upp. Klicka på en rad och nedladdningen påbörjas. Musikfilen hamnar på dator i "Download" mappen. På android hamnar musikfilerna varaktigt i musikspelare. På iPhone går en spelare igång, men tusan vet var filerna lagras, förmodligen i nån temporär mapp.

Knappen Städa

Knappen "Städa" tar bort spelare och spellistor från sidan.